Burgonya ültetése hamu felhasználásával | Sültkrumpli ültetés

Tegye fel a kezét, aki szereti a sültkrumplit! … Biztosak voltunk benne, hogy mindenki! Ó az a sok tinédzserkori rántotthús és sültkrumpli… Hajjh! Mi is nagyon szeretjük a krumplit, ezért szeretnénk belőle jó sokat! Az interneten nagyon sok információ található a burgonya ültetésről, mi most az eredményesebb termés reményében fogadtuk meg egy zöldségtermesztésben nálunk sokkal jártasabb ember tanácsát.

Sajnos az öntözést továbbra sem tudjuk 100%-osan biztosítani a növényeinknek, úgy ahogy kellene, de a krumpliföldet igyekszünk tölteni abból, ami van és mulccsal is be szoktuk takarni. Itt jegyeznénk meg, hogy ha mulcsot használsz, akkor a fűkasza kevésbé praktikus megoldás, mint a hagyományos, tartályos fűnyíró, de meg lehet ezt oldani másképp is. Szóval mulcs: lenyírt fű, falevelek, gyom, apróbb faágak, stb. és idén először a homokot is ki fogjuk hozzá próbálni.

Persze idén az időnkkel is spórolni szeretnénk, ezért arra gondoltunk, hogy elébe megyünk a dolgoknak és – bár ilyet még soha senki nem mutatott – mi bevállaljuk és elültetjük a sültkrumplit, hátha akkor egyből az fog cseperedni a kertben, nem a növény. A növénnyel sok a macera, mert öntözni kell, tölteni kell a földjét, figyelni kell, nincs-e rajta krumplibogár, stb. A hasábburgonyát csak elülteted és ha kinő, semmi más nem kell, csak teríték.

A következő részben fasírtot fogunk ültetni, de addig is várjuk, hogy a burgonya kibújjon és szaporodjon és sokasodjon! =D

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .