Kerti WC illatosító

Kerti WC illatosító

A kerti budi kényes téma. Gyerekkorunkban még voltunk olyan vidéki házban (és sátortáborban), ahol csak kerti WC volt, de ma már a vidéki házak zömében bent van a toalett. Fílgúdék gyengébbik nemének az egyik legnagyobb félelme valamikor a kinti WC volt…

Ha részben panelben, részben belvárosi társasházban nősz fel, akkor számodra a WC hófehér porcelánból van és vízzel öblíthető. Ilyen körülmények közül külterületre kerülni elég éles váltást jelent, amihez nem könnyű alkalmazkodni. A kerti budi korszerűtlen, legyek látogatják és büdös. Legalábbis ez a kép van róla a legtöbb ember fejében. Pedig ma már számos változata létezik. A légy ellen lehet tenni, így a szag ellen is. Sőt! Még a szippantóskocsit is el lehet kerülni!

Illatos lonc

A legtöbben nádat, vagy bambuszt ültetnek mellé, mert azok elszívják, amit el kell. Valójában minden növény felhasználja a föld alatti nedvességet, de mi futóloncot ültettünk a budi mögé, az illata miatt. A futólonc két év alatt óriási örökzöld hálót szőtt a budi mögé, idén pedig megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a loncnak még a levendulánál is erősebb illata van. A főleg naplementekor erős illatfelhőt olykor még a házban is érezzük. Valószínűleg feltaláltuk a világ legjobb WC illatosítóját?!

Ami pedig a WC tartalmát illeti, a kellemetlen kipakolást többféleképpen is el lehet kerülni. Ennek legismertebb módja a szippantós kocsi, ill. létezik egy biotabletta, ami nemes egyszerűséggel eltünteti a WC tartalmát úgy, hogy a hatóanyag állítólag még a környezetre sem káros. A másik megoldás a száraz WC. A vidékre költözők közül egyre többen használják már ezt a fajta wc-t, ami kellő forgács használatával egy teljesen szagtalan megoldás a házon belül.

Bármilyen is a klotyód, ha természetes illatosítót keresel, a futólonc nem fog cserben hagyni! De vigyázz, mert ez egy futó növény, ami hamar bekebelezi a környezetét!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .