Megnyertünk egy pályázatot

Az unalmas hétköznapokat jó ha néha megtöri valami nem mindennapi dolog. Mi a metál koncerteket, vagy fesztiválokat emlegetjük gyakran, de ez nem jelenti azt, hogy nincs más az életünkben, sőt! Most pl. megnyertünk egy pályázatot!

Határozottan érdekesnek tűnt a feladat, mely szerint egy 1713-ban írt szerződés kézzel írt szövegét kellett legépelni. A kézírást úgy kellett elolvasni, hogy a régies, számunkra nem ismert szavakat egy kisebb kutatómunka árán meg kellett fejteni, mint amikor idegen nyelvről fordít az ember. Enélkül a szöveg értelmezése hiányos lett volna. Testhezállónak tűnt a feladat, így hát belevágtunk…

A hibátlanul begépelt pályaművek beküldői nyerték meg a pályázatot. A két nyertes közül az egyik Adri volt. A nyeremény egy utalvány volt és az eredeti dokumentum másolatát is megkaptuk. Egy rövid részlet a dokumentumból:

“Elsőben is á mi á Szőlő Hegyet illeti, hat esztendeig való szabadságot engedtem nékiek, addig semmit se tartozzanak adni, el telvén pedig á hat esztendő, mindenik Szőlős Gazda az Mustyábul Szüretkor Hegy Vám helyet kilentzedik akoját igazán Ki adja.”

Bringával mentünk el a nyereményért, aztán tekertünk még egy kicsit.

Miután átvettük a nyereményt, elmentünk egy kisebb bringázásra. Útba ejtettünk egy mesebeli helyszínt is, ahol a Laci patakon egy 1878-ban épült sóskúti mészkőből épült híd ível át. Itt tettünk említést a történtekről.

Csatornatagjaink hamarosan vágatlanul is megnézhetik a díj átadása utáni beszélgetésünket. Légy te is csatornatagunk további vágatlan, nyilvánosan nem megosztott tartalmakért és érezd jól magad velünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .