Megyünk ivóvízért (korábbi felvétel biciklivel, kommentár nélkül)

Ivóvíz

Csapvíz híján mi ásványvizet iszunk, valamint a közkútról töltjük meg az ivóvízkészletünket. Ezt a vizet csak ivásra és főzéshez használjuk, minden mást esővízzel oldunk meg. Egyszer talán csapvizünk is lesz, de a környéken sehol nincs vezetékes víz, mivel ez egy zártkert övezet, ahol többnyire gyümölcsösök vannak és nyaralók.

A szomszédaink kutat furattak, de többen is panaszkodnak rá, hogy zűr van vele. Itt sziklás a talaj és állítólag 80 méter mélyre kell fúrni ahhoz, hogy tiszta, iható vizet kapjunk, ezért marad az ásványvíz és a közkút.

Igenám, de minden globális felmelegedésről szóló hír ellenére egyre több közkutat szüntetnek meg az országban. Régen a közkutak biztosították az emberek számára az ivóvíz ellátást, ma már a legtöbb háztartásban elérhető az ivóvíz, ezért szerelik le mindenhonnan ezeket a kutakat.

Bár a törvény most is úgy szól, hogy a tiszta ivóvíznek mindenki számára elérhetőnek kell lennie, itt a legközelebbi kút tőlünk kb. 3 km. Sajnos a közkutakról sokan (nálunk sokkal jobb helyzetben lévő, autós emberek is) nagy hordókban hordják el a vizet, ezért néhány hete itt is elzárták a kutat.

Párszáz méterrel arrébb van egy utolsó esélyünk, de ha azt is elzárják, akkor csak az ásványvíz marad. „Vagyis addig jár a korsó a kútra…” De megéri, mert a víz nélkülözhetetlen és a mozgás nem árt!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .