Bögrés almás pite linzertésztával (Feel Good módra)

Van egy csomó almánk, ezért almáspitét szerettünk volna sütni, de elromlott a konyhai mérlegünk. Kerestünk egy bögrés linzertészta receptet a neten és megcsináltuk mérleg nélkül a süteményt.

Bögrés almás pite linzertésztával recept

Hozzávalók a tésztához (kerek piteformához elég)

  • finomliszt: 3 bögre, fehér (2,5 dl-es bögre)
  • sütőmargarin: 20 dkg
  • citrom: fél citrom leve
  • porcukor: háromnegyed bögre
  • tojás: 1 tojás sárgája

Almás töltelék

  • alma: 4-5 db (jonatán)
  • fahéj (ízlés szerint, ami nagyjából beteríti az almát)
  • kristálycukor: 2 ek
  • zsemlemorzsa vagy dió: amennyi beteríti az alsó tészta réteget

Bögrés almás pite elkészítés

  1. Keverd össze a tészta hozzávalóit! A végeredménynek egy gyúrható és gyurmázható állagú tésztának kell lennie! Ha kész, rakd be a hűtőbe kb. 20 percre!
  2. Pucold meg az almát és rakd egy keverőtálba! Vágd gerezdegkre, majd “kockákra”!
  3. Fakanállal keverd hozzá a fahéjat és a kristálycukrot!
  4. 20 perc után a tésztát felezd meg és egyik felét helyezd a kivajazott sütőformád aljába! Mehet rá az almás töltelék!
  5. Ezután nyújt ki a tésztád másik felét és helyezd a töltelék tetejére. Nem baj, ha nem pontos a “háztető”, de azért itt-ott kicsit igazítsd el!
  6. Szurkáld meg villával a tetejét, majd kend be vízzel!
  7. Végül 180 fokon, alul-felül légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig süsd meg a süteményed! Amikor már pirosas a teteje, kiveheted a sütőből! Ha kész, hozz papírt tollat, diktáljuk a címünket! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest