Mese az arra alkalmatlan alkalmi cipőről

A fenntarthatóságon messze túlmenő igényeinkkel arra kényszerítjük saját magunkat (divatosan mondva „fogyasztó társadalmunkat”), hogy minél többet gyártsunk mindenből. Ennek következményeként a termékek egyre vékonyabb és felfújtabb anyagokból készülnek. Számos példát lehetne ide sorolni a kenyértől a házfalakig, de mi inkább a vicces oldalát szerettük volna megfogalmazni ennek a problémának.

Aki ismer minket tudja, hogy a régi, tartós dolgok és a „csináld magad” hívei vagyunk, már amennyire ez lehetséges. Az Internet lehetőséget ad rá, hogy a nem használt dolgaidat elcsereberéld valaki mással, mégha az illető az ország másik pontján lakik is. Ez igazán jó dolog, mert így a régi, tartós dolgok fenn tudnak maradni ahelyett, hogy a szemétbe kerülnének. Volt idő, amikor mi is éltünk ezekkel a lehetőségekkel és még ma is előfordul, hogy használtan veszünk meg valamit.

De nem minden elég régi ahhoz, hogy tartósnak nevezhessük és nem minden tartós, ami régi. Jó példa erre a néhány évvel ezelőtti történetünk a -ki tudja hány éves-, arra alkalmatlan alkalmi cipőről… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .