Mogyoróvaj helyett: narancsos tahini

Évek óta szemeztünk ezzel a finomsággal, mert a halvát imádjuk és azt reméltük, a tahini hasonló ízű. A halva szezámmag, vagy napraforgómag őrleményből készül, amit cukorral/mézzel és olívaolajjal kevernek össze. Az eredmény egy préselt, omlós édesség.

Nagyon sokféle változata létezik, gyakran olajos magvakat adnak hozzá, máskor kakaóval, vaníliával ízesítik. A halva több ország kedvelt csemegéje, élelmiszerboltokban kimérve is kapható, de létezik belőle számos csomagolt változat is.

A tahini ugyanazokból az összetevőkből készül, mint a halva, de üvegben kapható, kenhető állagú. Most kóstoltuk meg életünkben először. S bár a tahini nem kifejezetten görög étel, a narancstermő Tolóban végre találtunk olyat, amilyet régóta kerestünk.

Kifejezetten a narancsos verzió érdekelt, mert egy kedves ismerősünknél láttuk, hogy van ilyen. A tahinit egészségesnek mondják egyébként, de túl finom ahhoz, hogy ez igaz legyen! =D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest