Nafplio óvárosa és kikötője (Görögország)

Érkezésünkkor az ún. Szárazföldi kapun mentünk át, amivel beléptünk Nafplio óvárosába. A kapu felett az a Palamidi erőd található, amely misztikuma az egész óvárost lefedi, hiszen bárhol járunk, mindenhonnan látható.

A pálmafás tér (Porto Catena) mögött található a Bourtzi erőd. Régen az erőd és a part között egy láncot feszítettek ki éjszakára, ezzel lezárva a kikötőt.

A pálmafa magot korábbi tapasztalataink alapján érdemes elültetni, de a növényt télen nem szabad szabadföldben hagyni, ezért érdemesebb nagy méretű virágcserépben gondolkodni. A mi 5 éves pálmafánk elég nyúzott állapotban van, de él. Ha lesz rá érdeklődő, megmutatjuk!

A második tér, ahol azok a hatalmas pálmafák vannak, a Három admirális tere, ahol többek között Ottó, azaz Görögország első királyának szobra áll.

A pálmafás tér után a Kolokotronis Parkba érkeztünk, ahol Kolokotronis Theodoros, a görög forradalom hősének lovasszobra mutat a tenger irányába. Innentől már az újvárosi rész kezdődik, ahol még ittunk egy hideg üdítőt, aztán mentünk tovább…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .