Paradicsom palánták kiültetése 2018

Paradicsom palánta

Paradicsom ültetésben és termesztésben már van annyi ismeretünk, hogy maga a paradicsom megterem a kertben. Persze azért még van mit fejlődni, de mi ezzel is elégedettek vagyunk, hiszen nekünk eddig a paradicsom a boltok polcain termett.

Ami a paradicsomot illeti, egy szezon alatt néhány négyzetméteren még így; korlátozott vízkészlettel is meg lehet termelni néhány lecsóra valót, plusz a szendvicsekhez is jut belőle. Ehhez nem kell más, csak 1-2 tasak az ízlésednek megfelelő paradicsom vetőmag.

Mi a sárga paradicsomot nagyon szeretjük, de minden paradicsomot imádunk! Próbáltuk már a Luculluszt, a sárgát, a klasszikust és idén először megpróbáljuk a fekete paradicsomot is. Eddig mindegyik sikerült, nem félünk attól, hogy a fekete nem fog!

A paradicsomot érintő problémák közül találkoztunk már a poloskával és a hernyóval is, ami kárt tesz a termésben. Lecsipkedjük a „hónalj hajtásokat” is, ahogy olvastuk, hogy ne legyen paradicsomerdő a kertben. Egyedül a termés mennyiségével nem vagyunk elégedettek, mert paradicsomból sosem elég!

Saját tapasztalatunk alapján a paprika nehezebben fejlődik, mint a paradicsom, ezért a paprikát érdemes a lehető legkorábban kiültetni. A paradicsom ezzel szemben később is ültethető, még akár ősszel is szüretelhető.

Szeretettel várjuk a lecsót! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .