Lövéseket hallottunk

Fejlemények az elhangzott lövésekkel kapcsolatban! Amint az a videóban is elhangzott, érdeklődtünk az illetékeseknél. Konkrétan nem az általunk hallott lövésekre kérdeztünk rá, hanem a telepített jégármérséklők helyét szerettük volna megtudni, hogy érdekességképpen megnézhessük magát a szerkezetet, valamint hogy megtudjuk, ezt hallhattuk-e az említett éjszaka.

A „Jéger”-nek becézett jégkármérsékő rendszert idén május 1-től üzemelték be az ország teljes területén. A jégkármérséklő rendszer működése ún. talajgenerátorokon alapul, amiből erre a célra összesen 986 darabot telepítettek az országban, egy képzeletbeli 10×10 kilométeres rácsháló rácspontjaira.

A talajgenerátorok pontos helyszínét és az azokat üzemeltető kezelők elérhetőségét a NAK nem adhatja ki, de a levelük többi részéből arra lehet következtetni, hogy a lövések, amiket hallottunk, NEM a jégkármérséklő rendszer hangja volt!

Pár nappal később a helyi médiában részletes tájékoztatót olvastunk arról, hogy nemsokára katonai gyakorlatokat hajtanak végre Magyarország légterében, ezen belül is ebben a megyében. Az önkormányzat -az akár éjszaka is- várható zajokra és az alacsonyan szálló repülőgépekre figyelmeztetett.

Végül az egyik szomszédunk véget vetett a fantáziálásunknak, mondhatni”megölte a bulit”. =D A jégkármérséklő rakéták képe a gondolatfelhőnkből úgy pukkant ki, mint egy lufi! De úgy néz ki, hogy pincébe sem kell menekülnünk konzervekkel felpakolva a katonák elől és öntudatra ébredt „tűzijáték-lövő géptől” sem kell többé tartanunk.

Gyulabá tájékoztatott, hogy a szomszéd faluban lövésznapot tartottak, ami minden évben megrendezésre kerül. Tulajdonképpen a legelső gondolataink egyike is hasonló volt, na de éjszakai lövésznap?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .