Penészes narancs

Nem először tapasztaljuk, hogy a narancs 2-3 nap után bepenészedik. Nagyon szeretjük ezt a gyümölcsöt, de sajnos az ilyen importcikkeknek nem sok értelme van, ha jókora részük a kukában végzi. Szinte nem telik el nap anélkül, hogy a hírforrások valamelyike ne világítana rá arra, hogy a zember mennyi élelmiszert pazarol. Ahol pedig rászorulóknak akarják adni a maradékot, ott pedig ez rendszerint valamilyen érdekbe ütközik…

Mi alig várjuk, hogy a téli időszakban egy kis színt hozzon a #narancs az életünkbe. De ilyen áron nincs rá szükség. Gyermekkorunkban mi még kaptunk olyan mikuláscsomagot, amiben az 1-2 szelet csokoládé mellett narancs (vitamin) volt és földmigyogyoró. Egy kisgyerek persze a csokinak jobban örül, de bizony akkor még ajándéknak számított a gyümölcs is, mert akkor még nem volt ilyen természetes, hogy bármikor, amikor úgy tartja kedved, narancsot ehetsz.

A narancs messziről érkezik és sok mindenen át kell esnie ahhoz, hogy a mi asztalunkra frissen kerülhessen. Milyen kompromisszumokat kell kötnünk mindehhez? Le kell mondanunk a narancs héjáról, hiszen az gombaölő szerrel van kezelve. Ok. Emiatt meging a bizalmunk magában a gyümölcsben is, mert nincs rá garancia, hogy a gombaölő a gyümölcs belsejébe is bejut. Emiatt ritkábban veszünk narancsot. Ok. De hogy még ezek után az a kevés, fenntartásokkal fogyasztani kívánt #gyümölcs be is penészedik?!

Mindig is igyekeztünk mindent úgy beosztani, hogy a kukába a lehető legkevesebb étel kerüljön, de amióta vidéken vagyunk (3 és fél éve), összesen kb. 2 alkalommal számoltuk el magunkat.
(A macskák legnagyobb örömére…)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .