Pestről vidékre: Internet lehetőségek

internet lehetőségek

Számunkra az első és legfontosabb elintéznivaló az internet. Az Internet nyújt munkát, elsősorban rajta keresztül lehet tartani a kapcsolatot a rokonokkal és a barátokkal, valamint minden egyéb külvilággal történő kapcsolatfelvételre is a világhálón keresztül lenne lehetőségünk. Erre mindenképp szükségünk lesz, mert valószínűleg eléggé elzárva érezzük majd magunkat a külvilágtól.

Az Internet a mi esetünkben egy óriási ajándék, mert segítségével megtanulhatjuk majd a kertészkedés csínját-bínját. Amire szükségünk is lesz, hiszen ha ügyesek vagyunk, akkor az alapvető élelmiszereket megtermelhetjük magunknak. Ez amellett, hogy óriási spórolást jelenthet, egészségesebb is a városba bevitt, vegyszerezett zöldségeknél.

Internet nélkül egészen biztos, hogy nem működne ez az egész, ezért a legelső dolgunk az volt, hogy megnéztük az effajta lehetőségeket. Választottunk is egyet, de sajnos nem vagyok róla meggyőződve, hogy az lesz a megfelelő szolgáltatás számunkra, ugyanis a mi költözésünk speciálisan, apránként fog zajlani. Az első években biztosan ingázni fogunk az itthon és az otthon között.

Emiatt gondolnunk kell az Internet szüneteltetésére, ami átlagosan 2000 Ft/hó a választott szolgáltatás havidíja helyett. Ez egy 2 éves hűségszerződés esetén nagyon sok pénz, ha mondjuk hónapokra szüneteltetnünk kell a netet. Ezért nagyon jó megoldás lenne a mobilinternet, de sajnos az sem úgy működik, hogy ha kihúzom a számítógépből az Internetet, akkor nem számolnak fel díjat.

Így hát mindent összevetve bármelyik megoldás mellett döntünk, a számunkra szükséges Internetért fix havidíjat kell fizetnünk, ha tetszik, ha nem, legfeljebb szüneteltetni lehet min. 1, max. 6 hónapra.

Sajnos azonban fogalmunk sincs, hogy a 20Mbit/s sebességű internet mire elég, csak remélni tudjuk, hogy így is fogunk tudni dolgozni a két számítógépen. Mi nem torrentezünk, nem játszunk, csak szerkesztéshez és a YouTube használatához szükséges internet kell nekünk, reméljük, ehhez elég lesz, amit kinéztünk. a 20Mbit/s.

  • a Telekomnál majd 6200 Ft a 20MBit/s sebességű, korlátlan Internet.
  • a Vodafone-nál 6741 Ft a 75MBit/s sebességű Internet, de az adatforgalom korlátozva van 20 +100 GB-ra/hó.

Jelenleg a Telekom ajánlata felé hajlunk, de ha bárki bármit tud ehhez hozzáfűzni, kérem, hogy írja meg nekünk, mert nem szívesen láncoljuk magunkat egyik szolgáltatóhoz sem évekre, mivel azt sem tudjuk, megfelelő sebességű internetre kötnénk-e meg a szerződést…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .