Ránőtt a diófa a tetőre!

A diófa óriási tud lenni. A tavaly őszi metszést követően észre sem vettük, hogy megnőttek az ágai. Hihetetlen, hogy fél métert, de még többet is képesek észrevétlenül visszanöveszteni! Persze feltűnt, hogy árnyékot ad, de valójában csak akkor vettük észre, hogy mekkorát nőtt, amikor „a fejünkre nőtt”.

Eszünkbe nem jutott, hogy egy ház mellett békésen éldegélő gyümölcsfa kárt tehet a háztetőben, amíg azzal nem szembesültünk, hogy a tető fölé érnek az ágak és „inzultálják” a tetőzsindelyt. Ugyan a faágak húzzák a rövidebbet, de hosszútávon a tető is sérülhetett volna, ezért jobbnak láttuk levágni néhány faágat.

Már a diók is megjelentek, ezért félő, hogy a fa rossz néven vette a „frizura igazítást”, bízunk benne, hogy azért lesz termést és nem kell idén sem nélkülöznünk a diót! Mostantól figyelnünk kell a diófa ágainak a növekedésére! A levágott ágak mennek a száradó tüzifa közé és télen gyújtósnak fogjuk használni őket.

Nem szeretjük vágni a növényeket, reméljük, a diófa azért kordában tartja önmagát! =D

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .