Eperszüret: mennyi eper terem egy négyzetméteren?

Eper a kertből

Az eper az elsők között volt, amit próbáltunk termelni. A kertben volt már eper, de terméssel tavaly találkoztunk először. Akkor csak pár szem termett és közel sem volt olyan finom, mint idén, pedig jókora adag eperlevelet ültettünk át rendezetten egy másik helyre az eredeti „dzsumbulyból”.

Tavaly szárazság volt, ami közrejátszhatott a kevésbé eredménytelen termésben. Nem nőttek meg annyira az eperszemek és nem is voltak olyen édesek. Még a legelső évben ültettünk belőlük a ciszterna fölé, ahol szépen megmaradt a gyökere és terjedni kezdett.

Látva az eredményt, tavaly további eperszárakat ültettünk át új helyekre, de tavaly nem volt olyan eredménye, mint idén. Valószínűleg nem az ültetéstben volt a hiba, a helyszínnel sem volt gond, csak a szárazság jelenthetett akadályt.

Az eperültetés legalább olyan könnyű és eredményes, mint a borsó! Ha kiásod az eperlevelet és átülteted, a következő tavasszal szinte biztos, hogy lesz termésed! Ráadásul az eper terjed, így évről-évre több lesz az édes gyümölcs, amit egyszerűen nem lehet megunni! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .