Vágóképek: gyümölcsfa darabolás

Gyakran makacsul ragaszkodunk ahhoz, amit kitalálunk, míg számunkra is világossá válik, hogy az elképzelésünk lehetetlen. Ilyenkor ezt nem feltétlenül kudarcként éljük meg, mind inkább tudásnak, tapasztalatnak könyveljük el. Ennek a videónak az előzményeként egy fát kellett kivágnunk, de az elképzelésünk közel sem ért véget a kivágással!

Először is a fát fel akartuk darabolni, hisz télen minden darab fa jól jön, amikor a leghidegebb van. A fa és a szőlő metszésekből származó vékonyabb faágakat és szőlővenyigét sem szoktuk elégetni, mint sokan teszik, hanem elrakjuk télire gyújtósnak.

De a gyújtósra nem csak télen van szükség, a szőlővenyige szinte könyörög, hogy nyáron a kerti sütés-főzésben részt vehessen! A szalonna sütéshez és egyéb kerti főzicskéléshez nagy segítséget jelentenek a metszésből származó faágak, hiszen ilyenkor nem kell a télre tartogatott tüzelőanyagból használni.

De nem csak a fának vesszük hasznát, a fa helyére tervezett tűzrakóhely is hamarosan elkészül! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .