Ribizli szüret villával

Ribizli

A természet szépségeinek egyike, amikor a zöld rengetegben megpillantod a pirosló málnát, ribizlit, vagy bármi mást, amit épp szüretelsz. Így volt ez gyermekkorunkban is az akkor még szedhető hóvirágokkal, vagy a vadgesztenyével. A csillogó gesztenye ősszel csakúgy kacsingat a zemberre, mert gesztenye-ember akar lenni. =)

A ribizli semmi más nem akar lenni, csak élelem. Az benne a jó, hogy nem csak ehető, de állítólag a ribizli bokor sövénnyé nevelhető, így a zöld-piros sövény nem csak esztétikailag szép, de dézsmálható is. Mi azt mondjuk, hogy ha már a zember mindenáron bezárkózik és kerítést húz maga köré, akkor az a kerítés is legyen zöldből!

Több olyan sövény létezik, ami ehető! Bizonyos értelemben az orgona is az, hiszen az orgona virágát ha már úgyis levágod, fel lehet használni többek között hűsítő limonádéba. De ha bogyós gyümölcsökre gondolunk, akkor ott a ribizli, a záfonya, a mézalmácska és még sorolhatnánk… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .