ROPOGÓS reggeli pékáru élesztő és kovász nélkül

Most péksüteményekről, pékáruról lesz szó. A péksüteményeket mi egyszerűen „péknek” nevezzük, de mégsem írhattuk a címbe azt, hogy „ropogós pék reggelire”. De igaz, ami igaz, régen nem ettünk már ilyen finom ROPOGÓS péket, kisfilmünkben elmondjuk, hogy mi mitől lett ropogós. Egyet fontosnak tartunk megemlíteni elöljáróban: ahogy a címben is írtuk, a reggelink élesztő és kovász nélkül készült, mégis a régi idők ropogós péksüteményeit idézi!

Mr. Kovács jelenleg is pálmafa mentes, hűvösebb éghajlatokon éli a mindennapjait, a hűtőszekrény szigeteken. Jó ideje szeretnénk magunkhoz édesgetni, de a napokban azon tűnődtünk, ilyen hosszú távollét után vajon fel akar-e még ébredni egyáltalán, vagy végleg az igazak álmát alussza?! Ebből érkezett a következő gondolat, mely szerint régi barátunkhoz fordulunk segítségért.

Hetek óta nincs itthon se kenyér, se élesztő. Ha Kovács cserben hagyna minket, akkor csak Sir Pita segíthet rajtunk. Pitának mindig isszuk (és esszük) a szavait, akár gyros képében jelenik meg a tányérunkon, akár kenyér helyett. Szóval lemásoltuk a pitát és alkottunk belőle valami csodálatosat, ami ropogós és tökéletesen idézi a retro ízeket és élményeket, amikor még kenyér volt a kenyér!

Kulcsfontosságú, hogy a tésztának állnia kell! Ha jobban belegondolsz, ez logikus, hiszen nagyon régen, amikor nem volt internet és az emberek maguk sütötték a kenyeret, végtelen szabadidő állt rendelkezésünkre, ennek megfelelően nem rohantak sehová, stresszmentesen ücsörgött a tészta a teknő fenekén. Most, hogy a legtöbben otthon sütjük a kenyerünket, gondolj erre és hagyj időt te is a tésztának, mert most neki is pihennie kell!

A videóban minden további részletet elmesélünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .