Grissini reggelire | Felnőttkori „miért korszak”

Megnéztük, mi az a Grissini és megint újat tanultunk! A grisszini egy olasz találmány, melyet egy olasz herceg számára orvosi utasításra készített el egy pékmester. A herceg nem tudott megbírkózni a kenyérrel, ezért olyan tésztát kellett létrehozni számára, amit meg tud emészteni. Később a hercegből király lett és vele együtt a grisszini is egy király találmány maradt!

A gyerekek köztudottan átesnek egy „miért korszakon”, amikor a körülöttük zajló világ működésére keresik a válaszokat. Ezen mindannyian keresztülmegyünk, megelégszünk szüleink válaszaival, de később, már egészen kamaszkortól kezdve valahogy hiányzik belőlünk a tudni akarás. Könnyebb elfogadni más véleményét, mint kialakítani egy sajátot, ezért közösségekbe rendeződünk és aki nem ért velünk egyet, azt kirekesztjük.

Pedig a fejlődésnek, a tanulásnak minden értelemben a nyitottság és az elfogadás az alapja. Nagyon sok minden függ az ember hozzáállásától. Sok minden zajlik az ember körül, ilyen pl. egy madárcsicsergés, egy új macska megjelenése, egy indokolatlanul vissza-visszatérő lopódarázs zümmögése. Ezek mind okkal történnek.

Ha minden számunkra idegen dologra elhatárolódással reagálunk, mert „azt olvastuk”, vagy mert „azt mondták”, akkor nem tudnánk, hogy fészket rakott egy madár a tujánkban, nem tudnánk, hogy kismacskák születtek Töpszli „macska-inkubátorában” és a méhről sem tudnánk, hogy fészket akart építeni az utódai számára.

Soha ne légy túl a magad „miért korszakán”, mert a világ gyönyörű, csak meg kell látni benne a szépséget! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .