Madárfészek: rozsdafarkú?!

Sikerült! Felvettük a mamát, amint hazajött. Tudja valaki, milyen madárka ez? A begyét sose lehet látni, hogy megállapítsuk, milyen színű, de itt valamennyire talán látszik. Először azt hittük, hogy veréb, de annál nagyobbnak tűnik és színesebbnek. Kenderike, Rozsdafarkú a tippünk, felmerült még a barázda billegető is, de annyira viszont nem színes.

A verebeken, galambokon, szarkákon és varjakon túl a környéken billegetők, rozsdafarkúak, sirályok, harkályok, rigók, seregélyek, cinegék, fecskék is vannak, meg zöldike. Kicsit távolabb fácánt, a pataknál kék színű jégmadarat, a tónál pedig gólyát is láttunk. Sajnos a macskák nem válogatnak. Kaptak már el harkályt, seregélyt és rigót is. Bármilyen madárka is a mi kis aranyoskánk, igyekszünk akkor meglesni, amikor a macskák távol vannak.

Szóval a mama hazajött kotlani. Megajándékozott minket 4 db picike tojással. Sajnos a tojások színét sem tudjuk megállapítani, mert nem nyúlunk a tujához, csak annyit látunk, ami az ágakon át látható. Napról napra egyre többet költ, a végén még vers lesz belőle! =D Bízunk benne, hogy a fiókákból nem lesz macskaeleség…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .