Sárga körte paradicsom palántázás

Az első sikertelen palántázásnak köszönhetően tavaly egyetlen paradicsom palántát sikerült „felnevelnünk”. Az volt a szerencsénk, hogy kaptunk a szomszédtól egy csomó egészséges paradicsompalántát, így megoldódott és lett több tő paradicsomunk. (Idén már úgy néz ki, működik!!)

Amiben első alkalommal hibáztunk: a virágföld nem hagyható ki, ahogy mi azt gondoltuk, mert a kerti föld a palántázáshoz nagyon tápszegény. Porban nem lehet palántát nevelni, mert hiába bújik ki, néhány centisen kidől. Kiültetve már nincs gond, de locsolni kell!!

Valószínűleg a tárolását is rossz helyen oldottuk meg, mostanra már palántázóládában tartjuk a magoncokat, amit minden reggel kinyitunk, este becsukunk és lefedünk PVC terítővel, hogy az üvegen keresztül ne égesse meg a nap a palántákat.

A tavaly kapott palánták között volt sárga mini körte paradicsom is, ami nagyon ízlett, ezért idén azt is megpróbáltuk elültetni. A babot és az uborkát szabadföldbe ültettük és reménykedünk, mert mindennek az ültetésével csúsztunk a hülye idő miatt…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .