Sárgarépa betakarítás | Ilyen lesz a sárgarépa locsolás és egyelés nélkül

Az egyik legfontosabb #zöldség a paprikán és a paradicsomon kívül a #sárgarépa. Már majdnem megfeledkeztünk róla, hiszen olyan rég ültettük. A sárgarépának nagyon apró a vetőmagja, ezért nem lehet az előírtaknak megfelelően, egymástól távol ültetni a magokat. Ennek az az eredménye, hogy kamaszkorunkban összevesznek és állandó dulakodás közepette próbálnak magasabbra nőni.

A veszekedés később versenyszerűen folytatódik tovább. A sárgarépák tömör, nehézssúlyú zöldségek, ezért a verseny szinte mindig döntetlennek bizonyul. A baj csak az, hogy a növekedés lehetséges csúcsát az állandó civakodással nem képesek elérni. Vagyis tulajdonképpen ők sem tudják, de a végleges eredményhez emberi közbeavatkozásra szorulnak. A vesztes látszólag az lesz, akit a gazda előbb kihúz a földből.

Értelemszerű, hogy a földbe gyökerezett egyén tovább képes erősödni, így a verseny győztese is ő lesz. A kiválasztottak jutalma végül egy kényeztető fürdő zöldség lányok társaságában. Miközben a nagy répák hencegnek nagyságukkal és erősségükkel, a fürdőben forr a levegő. Néhány pillantás és szempilla rebegtetés után a répák máris elgyengülnek és megpuhulnak a fazékban, ahogyan a zöldséglevesben szeretjük őket…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .