Sarti halászkikötője

Görögország mint szigetország számos olyan halászfalut tudhat magáénak, amelynek lakói halászatból keresik, vagy keresték a kenyerüket. Sarti is halászfaluból nőtte ki magát üdülőfaluvá, ahol az 1920-ban történt betelepülést követően a legelső telepesek halászatból és szőlőtermesztésből éltek.

Szártira azonban természeti értékeinek köszönhetően mások is felfigyeltek és mára a falu fő profilja a halászatból a turizmusba csapott át. #Sarti számára olyan fontossá vált a turisztika, hogy tengerpartját több tucat szigorú szabálynak megfelelően tartják tisztán és szervezetten, így az évről-évre ún. „Kék zászló” kitüntetést kap.

A halászfalu Sarti történelmében nagy szerepet játszott, hiszen a legelső lakóknak éhínséggel kellett szembenézniük. Mivel fából rengeteg volt a környéken, abból hajót építettek és kitanulták a halászmesterséget. Egyedül így voltak képesek egy új életet kezdeni a háború borzalmai elől ide menekülő afisziaiak.

A halászat a mai napig zajlik, talán épp az aranyhalat is itt fogta ki a híres öreg halász a tengeren…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .