Spetses sziget: mozaikok és fenyők szigete

Spetses szigetet a Hydra hajókirándulás alkalmával látogattuk meg. Ha befizetsz a kirándulásra, két szigeten is kiköt a hajó. Az első volt Hydra, a második Spetses.

Spetses volt az első a Szaróni-szigetek közül, ami szembeszállt a törökökkel. A szabadságharc nyomait Hydrához hasonlóan itt is őrzik az ágyúk és itt is ünnepi keretek között emlékeznek meg a győzelemről. Ilyenkor tüzijáték és egyebek mellett jelképesen egy hajót égetnek el a tengeren. Az utánpótlásról azok a hajóépítők gondoskodnak, akik a mai napig itt készítik a fa hajókat!

A szigeten a legelső és legszembetűnőbb látnivaló az a nagyon érdekes mozaik kőburkolat a lábunk alatt (votsaloto), ami elképesztő mennyiségű kavicsból tevődik össze. A sziget bája továbbá az itt-ott felbukkanó lovaskocsiknak is betudható, hiszen ez a látvány szintén a múltba kalauzol vissza.

Nem úgy, mint a robogók, amik sajnos Hydra után elég zavaróak, de tekintsünk erre a sziget sajátosságaként. =) További látnivalókat itt Hydrához képest nem különösebben emelnénk ki, a sziget összességében egy helyes kis pihenőhely, ahol strandolni is lehet.

Az igazság az, hogy miután kikötött a hajó Hydrán, attól a perctől fogva szinte megállás nélkül gyalogoltunk, hiszen minél több látnivalót szerettünk volna beégetni a retinánkba. Ennek viszont az lett a következménye, hogy a Spetses sziget látogatása már nagyon fáradtan történt. Pedig nagyon helyes sziget ez is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .