Sütés-főzés retro sparhelt segítségével

2015-ben a gáztűzhely, a mikrohullámú sütő és az elektromos grillsütő után mindössze egy két platnis villanyrezsó és egy szintén két platnis cserépkályha állt rendelkezésünkre. Ezzel a két sütő-főző lehetőséggel 2 évet húztunk ki, majd a cserépkályhát és a rezsót is kénytelenek voltunk lecserélni, mert elhasználódtak.

A cserépkályha helyett a Toldi sparheltet választottuk, a rezsó helyett pedig egy indukciós főzőlapot. Mindkettő egy platnis, így azt gondolhatnád, hogy a cserével egyet léptünk előre és kettőt hátra, mégis jó döntésnek bizonyult mindkét csere!

A Toldi minden tekintetben 100%-osan teljesít. Mind a kályha része, mind a sütő része hibátlanul működik, a főzőlap részét viszont az említett macera miatt mi inkább csak víz és étel melegítésére használjuk. B tervnek pedig ott az indukciós. Amilyen lassan fő az étel a Toldin, pont olyan gyorsan történik ugyanez az indukciós főzőlapon, így a kettő tökéletesen kiegészíti egymást.

A #sparhelt használatát mindenkinek bátran ajánljuk, aki fával tüzel, de mindig legyen egy B terved arra az esetre, ha sparhelttel valami gond adódna! Az indukciód főzőlap nem kerül többe, mint a villanyrezsó, de ma már platnis tetejű elektromos grillsütők is léteznek, szóval a lehetőségek korlátlanok! =)

De mivel kell a sparhelten a platnit arrébb csúsztatni?! =D

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .