Másnapos narancsos-mákos pite | Görög portokalopita

Ha narancsos ízt keresel a süteményekben, de nem nagyon találkoztál még igazi narancsos ízű sütivel, akkor próbáld ki a görög narancsos pitét! A görögök híresek a fetás-spenótos pitéjükről (spanakopita), tejpitéjükről (galatopita) és még sorolhatnánk. A #narancspite, vagyis #portokalopita utánozhatatlan narancs ízben! Mi mákkal különösen szeretjük!

A süti készítése pofon egyszerű: először egy tésztát kell készíteni, aztán egy szirupot. A tészta hozzávalóit csak össze kell keverni egy tálban, azután sütőbe rakni. Amíg a tészta sül, a szirup elkészítése következik. A szirup hozzávalóit egy edénybe kell önteni, majd kevergetni a tűz fölött, amíg a cukor elolvad. (Mi forrásig ki szoktunk tartani.) Amikor minden kész, a sziruppal meg kell locsolni a tésztát.

A süteményt másnap érdemes kóstolni lehűtve, mert hidegen egészen más íze van. Melegen széteshetnek a szeletek, amíg a szirupot nem szívja magába a süti! Ha kipróbáltad a receptet, örömmel vennénk visszajelzésed! Ha más ízesítést használtál, arra is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan sikerült! Várjuk a tapasztalataid! =)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest