Augusztusi kémény- és kályha tisztítás

A kéményt a biztonság (és az egészség) érdekében évente kétszer érdemes kitisztíttatni, ill kitisztítani. Thomas évekkel ezelőtt rengeteg tetőn és padláson járt már, de kéményt azelőtt nem tisztított. Az elmúlt 3 évben a kémény nyílás felől oldottuk meg a problémát, de kellett már egy alapos kéménytisztítás is a békesség kedvéért.

Adri nem szereti, ha Thomas a tetőn mászkál, ezért a kéménytisztítás mindig egy halogatott házi feladat, ami alól nem lehet kibújni. Egy végtelenül kedves ismerősünk ezúttal eljött, hogy segítsen a kéménytisztításban, így Adri is nyugodtabb a tudattól, hogy odafent nem egyedül mászkál a nagyŐ és Thomas is könnyebben boldogult a feladattal. Köszi Feri! =)

Idén tavasszal, amikor még benne voltunk a fűtési szezonban, de enyhébb volt a kinti hőmérséklet, a fabrikett kevésbé volt hatékony, mint ahogy a kemény hidegben megszoktuk. Akkor mi azt hittük, hogy ez az enyhe időnek köszönhető, mert olyankor más a kémény húzása.

Elképzelhető, hogy a kéménytisztítás megoldotta ezt a problémát is, hiszen a huzat a kéményben az alapos tisztítás következményeképpen is megerősödhet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .