
Mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszgolyó is nagy kedvencünk. Íme a hagyományos puha és édes retro kókuszgolyó receptje.
Sosem értettük, hogy mitől kókuszgolyó a kókusz-golyó, ha nem kókusz ízű? Hiszen a kókuszreszelékbe csak megforgatjuk, attól még nincs kókusz íze. Ezen a megállapításon felbuzdulva mi színes retro golyókat készítettünk kókusz nélkül. Olyat, amilyet régen ehettünk a büfékben, a cukrászdákban, a gyerekzsúrokon és az osztálybulikon. Azt a kókuszgolyót, ami ma már teljesen eltűnt. Az internet tele van receptekkel, de direkt retró kókuszgolyó receptet kerestünk, ami olyan, mint régen…
Retro kókuszgolyó hozzávalók:
- háztartási keksz: 250g (le kell darálni!)
- sütőmargarin: 10 dkg
- cukor: 13 dkg
- kakaópor: 2 ek (cukrozatlan)
- áfonyalekvár: 1 ek (bármilyen lekvár megteszi!)
- rum aroma: 15-20 ml (kb. a kis aromás doboz fele)
- tej: 1,5 dl
- kókuszreszelék (vagy amibe a panírozni szeretnéd, pl. tortadara, mogyoró, stb.)
A retro kókuszgolyó elkészítése:
1. Keksz, cukor, kakaópor
Tedd egy tálba ezt a három hozzávalót és keverd össze őket!
2. Sütőmargarin, lekvár, rum, tej
Az eddigi mixbe keverd bele a fenti 4 nedves hozzávalót is, majd a kész masszából formázz dió méretű gombócokat!
3. „Kókuszolás”
Itt ugrik a majom a vízbe! A kész golyókat forgasd meg ízlés szerint kókuszreszelékbe, vagy más darált finomságba! (A képen látható színes kókuszgolyóhoz mi színes tortadarát használtunk.)
Ha megvan a retro feeling, várjuk visszajelzésed! Ha pedig pont nem hagyományos kókuszgolyóra vágysz, hanem valamilyen újra, vagy különlegesre, ajánljuk pl. a citromos zabgolyót!