Vigyázz, kész, változás!

Karácsonyi hangulat

Miért nem változtatunk soha semmin? Mert szeretjük a megszokásainkat. Mitöbb, ragaszkodunk hozzájuk! A megszokás a könnyebbik út és általában az ember szereti mindenben a könnyebbik utat választani.

Pedig a változás mindig hordoz magával valami jót! Gondolj csak egy szellő felkapta apró paradicsommagra! Valahonnan elkerül az a mag, de valahol máshol kibújik a magonc a földből! A világ és a természetes körforgás mindig változással jár. A változás pedig mindig megajándékoz valamivel. Nem szabad az előzőekhez hasonlítgatni, mert azzal elvész az újdonság varázsa! Meg kell látni a jót abban is, ami megváltozott.

Karácsonyfa leszedés 2021

A világ egy óriási karácsonyi izzósor, amit ki kell bogóznunk és meg kell találnunk benne a saját fényünket. Karácsonyfa izzókat bogózni senki sem szeret, de amikor sikerül, hosszantartó élménnyel gazdagodunk. Ilyenkor csupán néhány nap áll rendelkezésünkre, hogy a színes fények nyújtotta pozitív érzéseket magunkévá tegyük, mint napelem a napenergiát.

Miután a karácsonyi hangulat egy évre elegendő pozitív energiával tölti fel az embert, „Duracell nyusziként” könnyebb rálelni önmagunkra. Friss élményekkel sokkal nyitottabb és fogékonyabb az ember, ezért a feladatok- és problémák megoldása is egyszerűbb. Ahogy a paradicsommag példánk is mutatja, a változás, vagy változtatás soha nem rosszat jelent, hanem valami újnak a kezdetét. Minden változtatással újabb és újabb élményhez juttatjuk magunkat, akár a fenti kisfilmben.

Élmény a karácsonyfa izzó fénye, élmény a szentjánosbogár lámpácskája és élmény a meleg napfény is, csak észre kell vennünk a fától az erdőt!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .