Találkozás a skorpióval

Skorpió

Az emberi félelem nem ismer határokat. Legjobban attól félünk, amiről nem tudunk semmit. Ilyen pl. a skorpió, a mérgeskígyó és bármi, ami számunkra idegen. De vajon miért?

Azért, mert nem tudunk róla semmit. Az ismeretlent mindenki féli, bármiről legyen is szó. Van aki a kullancsoktól fél, van aki a skorpióktól. Van, aki még soha nem látott folyón átívelő hidakat és van, aki a földrengéstől retteg. Ha az ember tájékozódik a környezetében történő dolgokról, akkor ismeri a veszélyeket és azok megelőzi módját is. Ugyanez a helyzet akkor is, ha eltávolodunk a lakókörnyezetünktől.

Ebben a videóban a skorpióval történt találkozásunkról mesélünk

Nincsen annál félelmetesebb, mint amire nem tudsz felkészülni. Azok közül, amiket valaha megéltünk, ilyen volt a 2006. augusztus 20-ai vihar Budapesten, az ezt megelőzően megtapasztalt forgószél, valamint a kígyókkal és a skorpióval történt találkozásunk Görögországban.

A tudás hatalom. Ez rémesen hangzó közhely, de igaz. Csak arról szeretünk tudni, ami közvetlenül minket érint. Ami távolabbinak tűnik, – akár földrajzilag, akár elméletben – arról nem veszünk tudomást. Pedig a tájékozatlanságon akár az életünk is múlhat. Attól, mert okostelefonjaink megkapták az „okos” jelzőt, nekünk még nem szükséges butának lennünk! Az okostelefon nincs mindig ott ha baj van, ezért muszáj elsajátítani némi tudást ahhoz, hogy boldoguljunk az életben!

Amikor azt mondják: olvass, ne csak a könyvekre gondolj! Az internet is tele van olvasnivalóval, de mindig nézd meg, hogy az olvasott információk hiteles forrásból származnak-e! Ha így teszel, nem fogsz félni sem a skorpiótól, sem mástól!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .