„Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan”

A Koronavírus kapcsán sok hülyeség terjed úgy az interneten, ahogy az utcán is. Eljött az ideje, hogy mindannyian komolyan vegyük a dolgot és még azelőtt tegyünk magunkért, mielőtt tényleg nagy lenne a baj! Mondjuk el a gyerekeknek, hogy a Koronavírus nem egy vicces internetes mém, ahogy a maszkot, kesztyűt viselő ember sem az!

Sokféle egészségügyi problémával élő és idős, védtelen ember él köztünk, ne csak magunkra vigyázzunk, hanem embertársainkra is! Fogjunk össze az egész világgal és kortól, nemtől, politikától és vallástól, valamint minden egyéb megosztottságtól függetlenül győzzük le közösen a Koronavírust, mert másképp nem megy!

Amennyire lehetséges, ne menj emberek közé! Keresd a legkevésbé zsúfolt helyeket! Néhány hét még nem a világ, de minél jobban elhúzódik a járvány, annál biztosabb, hogy az élet különböző területén nem csak korlátozásokkal kell szembenéznünk, de munkahelyek fognak megszűnni és vállalkozások mennek tönkre. A vírus nem válogat, a probléma mindenkit érint!

A házi karanténba kényszerült olaszországi emberek kezdeményezése az interneten szerveződött, eredetileg közös zenélés és az olasz himnusz éneklése volt a terv, abból a nemes célból, hogy az ország közösen vegyen részt a félelem elleni küzdelemben és az összetartásban.

Olaszország akciója minden idők legszimbolikusabb és mindannyiunk számára legközérthetőbb üzenete volt. Üzentek annak, aki viccet csinál az egészből és annak aki fél. Üzentek annak, aki beteg, üzentek a vírus áldozatainak, Európának és az egész világnak. A legemberibb, legösszetartóbb üzenet volt az övék. Vegyünk példát róluk és próbáljuk értékelni azt, amink van!

Vigyázzunk ne csak magunkra, egymásra is! =)

Megragadnánk az alkalmat, hogy megköszönjük a munkáját minden olyan dolgozó embernek, aki ebben a nehéz helyzetben is végzi a munkáját! ♥

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .