Tárkony szaporítás és szárítás: száradnak a fűszer csokrok

Thomas megirigyelte a levendula babusgatást Adritól, ezért ő is csinált magának levendulát. =D A tárkony teljesen úgy néz ki, mint a levendula, csak nincs lila virága. Íze és illata viszont annál inkább! Az illata kissé ánizsos, míg az íze semmihez sem hasonlítható!

A tárkony levesekhez, sültekhez, savanyúságokhoz is nagyon jó fűszer, a néphagyomány gyógynövényként tartja számon. Állítólag az ókori görögök gyakran tárkonyt rágcsáltak, mert a szegfűszeghez hasonlóan fájdalomcsillapító hatása van.

A tárkony ecetes vízben is elrakható, de szárítani is lehet, akár a legtöbb fűszernövényt. Érdekes, hogy fogyasztását depresszióra, álmatlanságra, idegkimerültségre éppen úgy ajánlja a népgyógyászat, minta a levendulát.

Mindössze egyetlen gyengécske növény volt a kertben, melyet dugványozással sikerült megháromszorozni. Jelenleg három fás szárú tárkonyunk van, melyekről ennyit tudtunk levágni, hogy kiszárítsuk és eltegyük későbbre, a kávés üvegekbe porciózva.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .