Teázás a hóesésben | 2020. március 23.

Kedves Tél! Félreértettük egymást! Ha azt mondjuk, hogy „el vagyunk havazva”, az nem jelenti azt, hogy tényleg havaznia kell! Ezt arra szoktuk mondani, ha ki se látunk a napi teendőkből. Szóval arra kérünk, hogy élj az újratervezés lehetőségével, akár a GPS és menj el jó messzire és vidd magaddal ezt a sötét, letargikus égboltot is, hogy végre élvezhessük a napsütést! Ha nem teszed meg, kénytelenek leszünk „boszorkánykonyhánkban” téged is a tűzbe dobni!

A télben az a legjobb, amikor elmegy. Olyankor még gőzölög a tea, de már kiszínesedik a táj. Bár vidéken a téli táj szebb látvány, fogytán a tüzelőanyagunk, ami ilyen időjárás mellett egyre ijesztőbb. Míg vidéken ilyenkor a fázással kell megküzdenie az embernek, belvárosban a téli depresszió nyomja rá bélyegét a hétköznapokra. Mindenkinek nehéz ilyenkor, hiszen rég láttuk a jótékony napfényt, ezért ilyenkor vagyunk a legsebezhetőbbek.

A jelenlegi helyzet csak fokozza a bajt. Az önkéntes karanténban, a négy fal között sokkal nehezebb elviselni a borús időt és a sötét nappalokat, ezért kérünk szépen kedves Tél, hogy gondold újra ezt a hóesést és vidd el oda, ahol valóban szükség van rá! Például 2021. december 24-én szeretettel várunk téged és kedves hópelyheidet is egy karácsonyi ünnepségre, de a házba nem jöhettek be, mert elolvadtok!

Szóval kérünk, hogy menj téli álmot aludni, vagy utazz el valami szép helyre, mert nem nekünk, akik nap mint nap halljuk, hogy #maradjotthon , most nagyon nehéz! Áldozatokat hozunk, nélkülözünk, de fázni és megbetegedni nem akarunk! A világ megmentésén jelenleg is dolgozó, a legnagyobb tiszteletet érdemlő embereknek és nekünk is szükségünk van mostmár a napocskára! Ugye megérted?! =)

Köszönettel:
Fílgúdék

UI: Kedves Tavasz! Kérünk, beszélj te is a fejével! Köszi! 😉

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .