
Nem volt itthon túró. A legegyszerűbb túrós pogácsa recept nyomán eszünkbe jutott, hogy mi lenne, ha a túrót tejfölre cserélve elkészítenénk ezt a pogácsát?! A biztonság kedvéért megerősítést kerestünk a neten, hogy van-e a fentihez hasonló, egyszerű tejfölös pogácsa recept. A megerősítést megkaptuk, úgyhogy Thomas megsütötte ezt az omlós, sós teasüteményhez hasonlító, nagyon finom tejfölös pogácsát, ami másnapra sem száradt ki.
Tejfölös pogácsa hozzávalók
- Liszt: 500 g
- Sütőmargarin: 250 g
- Tejföl: 200 g (20%-os)
- Szódabikarbóna: két csipet
- Só: 2 kk
- Sajt a pogácsa tetejére: 20 dkg (Trappisti, ami elhagyható)
A tejfölös pogi elkészítése mindössze annyi, hogy a sajton kívül mindent összekeversz, kinyújtod a tésztát, kiszaggatod a pogácsákat, és végül megszórod a tetejüket sajttal.

Ezeknek az egyszerű recepteknek a tanulsága, hogy lehet ugyan kísérletezgetni a receptekkel, de nem kell mindig belepakolni a teljes hűtőszekrényt az ételekbe ahhoz, hogy finomat ehessél. 🙂