Télbúcsúztató tavaszváró | Te is várod már?

Mi ez a hülyeség, hogy háromnegyed évig tart a tél??! Még az a jó, hogy ma hajnalban volt az óraátállítás, így az „évszakátállítás” is remélhetőleg megtörtént, ha már sem a naptári, sem a csillagászati tavasz nem hozta meg a várva várt hőmérsékleteket. Azért Sándor, József, Benedekhez is lesz egy-két keresetlen szavunk! 😛

Valószínűleg ezért van, hogy az UFO-lyukak továbbra is érintetlenek. Pedig már minden rügyezik, a környéken több hóvirágot és krókuszt is láttunk nyílni, de őket még megszorongatták az idei év utolsó mínuszai…

Az utóbbi hetekben hozzánk hasonlóan másoknál is azt látjuk, hogy a hócipője tele van a hideggel, mindannyian várjuk a tavaszt, ami a legszebb dolog a világon, hiszen megjelenik a nap, a madárcsicsergések, megindul a virágzás és gyümölcsfák illatának gyűrűjében ébredezik a hegytető.

Mi életünkben először tavaly részesültünk ilyen élményben (a tavaly előtti tavaszunk nem volt ilyen vidám…), a tavasz egy igazi csoda, amit minden embernek látnia, éreznie kéne! Sajnos a városban nincsenek gyümölcsfák, ezért a napsütésen és néhány park tulipánjainak színkavalkádján túl mi eddig nem tudtuk, mi az a tavasz!

Sajnálatos, hogy az ember ismereteit mennyire elnyomja a városi élet. Az igazi éreznivalók nem a plázákban keresendők, hanem a természetben! Az igazi illatok nem a parfümboltokban keresendők, hanem virágzáskor! Az igazi fények nem lámpafénynél keresendők, hanem a símogató nap sugaraiban! Igazi ízeket pedig nem a McDonaldsban érzünk, hanem a földből kiemelt zöldségekben!

Nagyon várunk tavasz! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .