Természet adta gyújtós | Fenyőtoboz begyújtáshoz

Egyelőre csak „szárazon”, viasz nélkül próbáltuk ki a fenyőtobozt begyújtásra, ezt szerettük volna szemléltetni az alábbi videóval. Amilyen gyorsan meggyúlladt itt, begyújtáskor ugyanilyen gyorsan lángra kap! Ha a tűzifa száraz és rásegítünk néhány papírgalacsinnal, vagy kartonpapírral, a begyújtás is könnyű vele!

A fenyőtobozt sokan viaszba mártva is alkamazzák a begyújtásra, de ennek előállításához szükséges némi szabadidő. A legnagyobb hidegekre lehet, hogy érdemes előkészíteni néhány „cukormázas” fenyőtobozt, de így a télből kifelé menet mi ezzel már nem fogunk kísérletezni, mert a toboz viasz nélkül is jó gyújtósnak bizonyult!

Ha minden kötél szakad, ott van még a „fáradt olaj”, amit veszélyes hulladékként szeretnénk leadni majd a megfelelő helyen, ahogy tettük azt Pesten is. Eddig egyszer sem volt szükségünk ilyen rásegítésre a begyújtáshoz, inkább a papír miatt aggódunk. Most még van, de mi lesz, ha elfogy?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .