Bulgur köret készítés és kóstolás

A #bulgur a törökök kedvelt étele. Meg fogsz lepődni, mert a bulgur külseje ellenére nem rizs, nem is tarhonya, egyszerűen csak bulgur, azaz tört búza. Lényegében ugyanaz, mint a liszt, csak nem őrlik, hanem durvára törik, miután átmegy egy-két folyamaton.

A másfajta feldolgozási módnak köszönhetően (mert nem nyomják ki belőle a szuszt), a bulgur nagyobb szemű, mint a rétesliszt, vagy a búzadara, emellett egészséges is.

Mielőtt a bulgur a boltok polcaira kerülne, párolják, majd kiszárítják, végül pedig durvára törik a búzaszemeket. A fenti módszerrel lehet elkészíteni köretnek, fasírtba, vagy salátához.

Azt is megfejtettük, hogy mitől mondják egészségesnek! Mivel feldolgozása során a búza olyan részeit nem szedik ki belőle, mint pl. a fehérlisztből, a bulgur teljes kiőrlésű gabonának minősül. Persze nem mindegyik…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .