Tigrisszúnyog vagy gyötrő szúnyog? | Tigrisszúnyog bejelentése

Szúnyog a kézben

Tigrisszúnyogot (ázsiai zebraszúnyog) fogtunk? A film elején látható egy #szúnyog, ami pont olyan csíkos, mint a veszélyesnek kikiáltott Tigrisszúnyog. A vízcsapból is az folyik, hogy idén a klímaváltozás következtében több a szúnyog. A vérszívók jelenléte önmagában is bosszantó, de egyre többen cikkeznek az ún. Tigrisszúnyogról.

Hazánkban több tucat szúnyogfaj éldegél és szívja a vérünket, akár a kullancs. A Tigrisszúnyog állítólag csak most jelent meg nálunk, illetve Európában, ezért van az, hogy több helyen is írnak róla. A másik ok, hogy ez a szúnyogfaj veszélyes betegségeket terjeszt, amire egyelőre nincs gyógyszer.

Az ilyen híreket olvasva az ember megijed, hiszen egyikünk sem akar megbetegedni. De ilyenkor ijedtség és pánik helyett érdemes informálódni. Ha megfelelő ismeretekkel rendelkezel úgy általában a dolgokról, akkor máris szebbnek látod a világot, hiszen nem dőlsz be sem a „Farkasok szövetségének”, sem az álhíreknek!

A Tigrisszúnyog híre sajnos igaz. Hogy nálunk is az járt-e a csíkos vérszívó, a play gombra kattintva kiderül!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .