Tűzifa átverések és gyökér munkások

Idén a harmadik telet töltjük vidéken. Szeretnénk az ez idő alatt a fatüzelés kapcsán elsajátított nyúlfarknyi ismereteinket megosztani veled. Bár a mondandónk elején a pozitív tapasztalatainkról beszélünk, régóta el szerettük volna mesélni a negatív tapasztalatainkat is, mert két évvel ezelőtt még nekünk is jól jöttek volna ezek az információk.

Ami az elhangzottakon kívül még talán a legfontosabb, hogy ha teheted, ne halogasd a #tűzifa vásárlást! Még tavasszal vedd meg, hogy legyen ideje kiszáradni! A vizes fa nem esőtől ázott fát jelent! A frissen kivágott fát nevezik „vizesnek”, ami a kályhába rakva még annyit sem ér, mintha fele annyi tűzifád lenne. Nehéz meggyújtani, füstöl, gyakran elfojtja a már égő tüzelőanyag lángját és még a környezetet is sokszorosan szennyezi!

Ha nem tudsz időben fát venni, akkor használj inkább fabrikettet, vagy az ára miatt vegyesen fát és brikettet. A tavalyi hideg tél miatt idén sok helyen elfogyott a tűzifa! Ezért is érdemes időben vásárolni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .