Ugye vannak biztonsági mentéseid?! | Megszűnik a Google+!

Sokan kapunk a napokban emailt az egyik közösségi oldal megszűnéséről. Erről jutott eszünkbe a téma, de ettől függetlenül is nagyon fontos dologról van szó. Sokszor emlegetjük, hogy korunk legnagyobb értéke az idő lett. De van még valami, ami szintén értékké vált, pontosabban a köztudatban most ez a legnagyobb érték a világon. Ezek az adataink.

Napról napra halljuk a pletykákat, hogyan védjük meg adatainkat a lopás ellen, de valójában nem sokan tudják, pontosan miről van szó. Elsősorban azok érintettek, akik újak a neten és még nem ismerték ki magukat a különböző felületeken. Persze mindenki mást is érint a probléma, de a régebbi felhasználóknak már minden gyanús.

Az adatlopás elsősorban az emberek pénzét célozza meg, a különböző jelszavak és pin kódok is adatok, amiket nem szabad megadni soha semmilyen körülmények között senkinek! Az ilyesmit még tárolni sem szabad, főleg nem a bankkártya mellett! A megtévesztő emailekben sem, amik a megszólalásig hasonlítanak egy hivatalos banki, vagy egyéb szolgáltató értesítőjére!

De mi a helyzet a többi adatunkkal? Tudtad, hogy ma már minden fotó és videó is adatnak minősül? Meg a hivatalos papírok, amiket gyakran már elektronikusan intéz az ember, de valahogy tárolnunk kell a ügyintézést igazoló dokumentumokat. Aztán ott vannak még a zenék, a filmek és még sorolhatnánk! Ezek mindegyikét tárolod valahol, de ugye te is készítesz róluk biztonsági mentést?!

Ha tehát ilyen tárggyal kapsz emailt: „Személyes Google+-fiókod 2019. április 2-án megszűnik”, ne ijedj meg! Nem a gmail (email címed, fiókod) szűnik meg, hanem a Gugli közösségi oldalhoz tartozó profilod!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .