Utolsó fahasogatás idén (Kommentár nélkül)

Amikor idejöttünk, jókora részét le akartuk vetkőzni a túlzott kényelmi szolgáltatásoknak és helyette rendszeres mozgásra szerettünk volna kényszeríteni magunkat. Városi körülmények között konditeremben próbálja az ember szinten tartani magát, mi pedig a falusi teendőkkel. A fabrikett és a kályhakész tűzifa nem igényelnek fahasogatást, ami egy kicsit elbizonytalanít…

Mindegy, hogy az ember városban él, vagy vidéken, a mai világban az idő a legdrágább dolog a világon. A modern kor vívmányai ellen való küzdelem helyett meg kell találni a harmóniát a napi teendőkre fordított idő, a mozgás megtartása és a korszerű megoldások között. Ez most a legnehezebb, de a legnagyobb kihívást jelentő feladat számunkra.

Amikor egy-egy korszerűbb megoldás mellett döntünk, egy kicsit mindig magunk ellen teszünk, hiszen saját elveinket feladva a könnyebb utat választjuk. Ha azonban kitartunk a régi megoldások mellett, az rengeteg időbe kerül. A legnagyobb különbség a városiasodás és az igazi vidéki életmód között a különböző házi munkákra fordított idő.

A tisztálkodás, a mosás, a mosogatás vízhordással indul, ami idő. A vízmelegítés szintén. Mindez városban csupán egy perces mozdulat a csaptelep gombjainak elfordításával. A gyorsabb megoldás kevesebb mozgást eredményez ugyan, de az így fennmaradó időt hasznosan lehet eltölteni. Kérdés, hogy manapság melyik fontosabb? Időt spórolni, vagy „edzeni” magunkat?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .