Zöld gyík szelídítés: kézhez szoktatás 1.

Zöld színű gyík az ágak között

Amikor a zsúfolt társasházak rengetegében álmodozol a zöld gyík (agáma, leguán, kaméleon, stb.) tartásról, akkor úgy képzeled el, hogy a kis cuki majd kedvére rohangálhat a padlószőnyegen. Amikor komolyan érdeklődni kezdesz utána, kiderül, hogy a zöld leguán nem is olyan kicsi ha megnő. Ahhoz, hogy jól érezze magát, óriási terráriumra van szüksége.

Ez egész pofás kis szekrénnyel egybeépített lakosztályt szül a képzeletedben a sziklás háttérrel és megvilágítással a nappalidban, aztán számolni kezdesz. Az hogy mindez nagyon drága, csak egy dolog, de a zöld gyík tartásához folyamatosan ugyanolyan hőmérsékletre és megfelelő páratartalomra van szükség, különben az állat elpusztul.

Ezek ismeretében nem szerettünk volna az életterünkben úgy gyíkot tartani, hogy mondhatni „mesterségesen lélegeztetjük” őt. Lemondtunk hát a dédelgetett álomról és talán már el is felejtettük a zegészet. Most pedig bizonyos értelemben mi kerültünk egy zöld gyík életterébe: a kertben néha engedi, hogy vessünk rá néhány pillantást, de nem tudjuk, hogy hol él pontosan.

Valószínűleg a videó elején látható gyümölcsfaágak rengetegének mélyén ásta be magát a földbe és csak napozni jön a felszínre, de már többször találkoztunk és barátkozunk. Balázs elég bátor kis sárkány, ezért megpróbáljuk kézhez szoktatni. Első lépésként az etetéssel próbálkozunk…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .