5 apró trükk a konyhában, amivel pénzt takaríthatsz meg

Töltött paprika

Egy régi mondás szerint „Sok kicsi sokra megy!” Ez az élet számos területén így van, a háztartásban és azon belül a konyhában is. Mi éltünk úgy, amikor mindegy volt, de hidd el, hogy a tudatosság az egyik legjobb tanácsadó!

Mikor lesz végre rend? – Sóhajtanak fel időről időre a háziasszonyok. Az a rend, a tökéletesség, amit életünk minden zúgában keresünk, soha nem érkezik meg, hisz mindig van egy újabb porszem, egy újabb javítanivaló, vagy épp egy új konyhai eszköz, aminek nincs helye. Mit tehetünk?!

1. Felejtsd el az élményvásárlást!

A nokedliszaggató pl. nem egy haszontalan eszköz, de a nokedli szaggatás anélkül is megvalósítható! Nagyszüleink is így csinálták. A találékonyság az egyik legjobb út a boldogsághoz, mert ha a problémamegoldó képességed jó, hasznosnak érzed magad. Egy nokedli szaggató ára 500-6000 Ft között mozog, ha viszont a megfelelő eszköz nélkül vagy eredményes valamiben, az nem csak gazdaságos, de az érzés megfizethetetlen!

2. Újrahasznosításra fel!

A papírdobozos gyümölcslevekből madáretetőt, az üveg palackokból vázát lehet készíteni. Meg kell látni a hulladéknak minősített csomagolásokban az értéket! Mi pl. mindig elrakjuk a Nescafe üvegeket, mert abban tároljuk a fűszereket, tésztákat, kakaót, stb. A sok egyforma üveg tartós és jól mutat egymás mellett a polcon. A fűszertartó árak ezzel szemben vagy vacak műanyagból készülnek, vagy méregdrágák.

3. Leragadt, leégett ételek

Rizs és tarhonya főzés után hagyd lefedve a lábost min. 10 percre tálalás előtt. Nembaj, ha ehető hőmérsékletűre hűl az étel tálalás előtt! Ha a rizs egy kicsit odakapott és leragadt az edény aljára, ilyenkor a lábasba zárt gőz leválasztja a rizst az edény aljától. Addig nyugodtan megterítheted az asztalt!

Ha lesül az étel, vagy a tepsibe a sütemény alja, a nehezen elmosogatható edényekbe engedj vizet és hagyd állni egy fél órát. A víz feláztat mindent, amit eddig maró anyagokkal próbálták eltávolítani. Ha mégis szükséges lenne a kapirgálás, az áztatás után fakanállal minden maradék könnyen eltávolítható!

4 + 5. Víz és energia spórolás

További két apró konyhai trükk az alábbi videóban!

Konyhán innen, konyhán túl is rengeteg olyan eszközünk van, ami hasznos, de valójában nélküle is boldogul az ember. Ilyen a tojásszeletelő, a nokedli szaggató, a fokhagyma pucoló és még sorolhatnánk. Mindig vásárolj tudatosan és ne hagyd magad belecsalni a marketing kelepcébe!

Vannak neked is hasonló ötleteid? Te mit hasznosítasz újra a konyhában? Mi az, ami mániád a konyhában és miért? Kíváncsian várjuk a kommentedet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .