A fekete macska legendája

Fekete cica

Mesék, népi hiedelmek, babonák. A mesékben a boszorkányoknak seprűn közlekednek és mindig van velük egy fekete macska. A félelmeink gyakran zárkózottsághoz vezetnek. Elhatárolódni a legkényelmesebb ahelyett, hogy látni akarnánk az igazságot…

A boszorkányok tudnak repülni. Ők kamaszkorukban nem autóról álmodnak, hanem egy vadonatúj, de hagyományos cirokból készült csillogó seprűről. Cserélhető seprűnyéllel, meg minden. Van nekik vas orruk és óriási bibircsókjuk. Békákat főznek kondérban és tudnak varázsolni. Hát persze…

Fordítsuk meg ezt az elképzelést! Kik azok a boszorkányok? Egyedülállók, az már biztos. Ebből kifolyólag valószínűbb, hogy idősek, de legalábbis nem kamaszkorúak, azaz már rég kirepültek a fészekből. Na igen, a repülés….

A boszorkányoknak nevezett egyedülálló nők kezében gyakran látni seprűt, mert jóformán csak takarításkor látjuk őket. Az orrukat legfeljebb lógatják magányukban, de nem lehet vasból, mert akkor tutira elvinnék a M.É.H-be. A bibírcsók és a béka sem igaz, valamit félreérthettél!

Egy boszorkány egy réges régi interjúban úgy fogalmazott, hogy bárcsak létezne a Békakirály akit ha megcsókol, végre nem lenne többé magányos. Hol itt a bibírcsók?!

Ami a macskát illeti, talán már nem is emlékszünk, miért hisszük rossz ómennek, ha átmegy elöttünk egy fekete macska. Az alábbi videóból kiderül, hogy milyen gonoszak a fekete macskák, hiszen már kölyökkorukban is a (boszorkány)seprűvel játszanak…

A videóban Gülüke látható. Nap mint nap legalább ugyanilyen marhaságokkal tömik tele a fejünket. Most ne a médiára gondolj, hanem az ismerőseidre, akik ugyanazon dolgok negatív oldalát látják. Láss te is pozitívan, hogy boldogan élhess, amíg meg nem halsz! =)

Szerinted miért hitték a „boszorkányokról”, hogy tudnak varázsolni? Vajon mi volt a varázslat?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .