Trollkodó kismacskák szakították félbe a témát

Levendula bokor

Szerettük volna bemutatni, hogy áll a levendula a korábbi próbálkozások óta, de a kismacskák szétoffolták a témát. Ok, nyertetek! Akkor maradjunk a cicáknál!

Szóval mocorog a bokor, mert lapítanak alatta a macskák. Meg fölötte is. Meg benne. Egyenesen a közepében. Fogócskáznak körülötte, elbújnak alatta, vetődnek a közepébe. Minthacsak trambulin lenne. Habár a cicák cseperedését nem a levendula, hanem a mirtuszlonc bokor bánta, már gondoskodtunk az utánpótlásról, szerencsére ez a bokor könnyen szaporítható, akárcsak a levendula.

De ezek a macskák jófejek és a levendulában nem tettek kárt (eddig). Szeretnek a levendula közelében tartózkodni. Pesten nem sok illatos növény van az utcákban, de az elmúlt tíz évben a közterületeken használni kezdték a levendulát. Sőt! Még illatos loncot is láttunk kutyafuttató kerítése mellett, ami nagyon jó ötlet, mert az illata direkt jól jön egy ilyen helyen.

Ha levendulabokrok közelében ücsörögtünk az örökké hiperaktív Beigli kutyánkkal, sokkal nyugodtabb volt, mint bármikor. Ezt a cicákon nem vettük észre, ők kergetőznek a levendulák körül és széttrollkodnak minden beszélgetésünket. Örökké rájuk szegeződik a figyelem, mert mindig valami rosszban sántikálnak.

Nem lehet róluk levenni a szemünket, olyan aranyosak. Közben pedig olyan sok veszély körül ugrabugrálnak. Ott vannak pl. a méhecskék, a dongók és még egy csomó mindenki, aki rájár a levendulabokorra. Mondjuk egy pillangó, egy pöszörlégy, zengőlégy, vagy egy szöcske kevésbé int óvatosságra, sőt!

A szöcske a macska (és a gyík) számára értékes, fehérjében gazdag táplálék, ezért lassan eljön az idő, hogy a kicsiknek vadászniuk kell többek között a szöcskékre. Egyes források szerint hamarosan az ember menüjébe is észrevétlenül be fognak tolakodni a rovarok. A rovarfogyasztás kérdése az alternatív fehérjeforrás fenntarthatóságára hivatkozva merült fel és úgy tűnik, egyáltalán nincs olyan messze a szöcske lakomák kora, mint ahogy azt gondoljuk…

Szerinted melyik a zabálnivaló? A kiscicák, vagy a szöcske? Na és olyan fagyit, süteményt vagy bármi mást ettél már ami levendula ízű?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .