Szép zöld gyep és fűnyírás csendháborítás nélkül

Fűnyírás csendháborítás nélkül

Nem, nem elírás! A fűnyírás csendháborítás nélkül igenis létezik! A gépiesített fűnyírás a hangos motor miatt sokunk életét megkeseríti, pedig ma már vannak olyan egyszerű és nagyszerű megoldások, amik az elektromosság előtti időkből merítenek ötleteket…

Az elektromos fűkasza jó dolog, de nehéz vele dolgozni. Ennél fogva azt feltételezzük, hogy egyik modern fűkasza sem lehet más, sőt! A benzines fűkasza használatát még a tartály súlya is nehehíti, hosszútávon a heveder is kevés. A könnyed fűnyírás titka valószínűleg a saját környezetednek megfelelő eszközhasználat.

De bármelyik fűnyíróról, fűkaszáról legyen is szó, mindegyik energiát fogyaszt, aminek az esetek többségében zavaró hangja van. A kérdés az, hogy hogyan lehetne energiát termelni ilyen óriási zajkeltés nélkül?

A suhanó fűnyíró, amint kibontjuk az eredeti csomagolásából.

Hogyan lehet csendesebben füvet nyírni?

Lábujjhegyen! =) Az ember is képes energiát termelni, csak a megfelelő „átalakítót” kell felismerni és alkalmazni hozzá. Mi mindig abból indulunk ki, ahogy régen oldották meg az adott kérdést. Ebben az esetben a kérdés megválaszolásához nyilvánvalóan a hagyományos fűkaszára gondolunk.

Ilyen módszerhez ma már nem kell visszatérnünk, de minden tisztelet azoknak a hagyományőrzőknek, akik ma is így vágják a füvet. A kézi kaszálás komoly kondícióban tartja az embert. A modern világ a legtöbbünknek idő hiánya miatt ezt már nem teszi lehetővé, de mindig van B terv, csak meg (vagy ki) kell találni!

Kényelmes fűnyírás csendháborítás nélkül

Ha több pengét helyeznénk el egy hengeren és a henger forogna, egy fix pengével érintkezve a henger pengéi képesek lennének levágni a füvet. Ez az ötlet megvalósult. A neve: suhanó fűnyíró. Ez egy kézi fűnyíró, ami pénztárcabarát, nem szennyezi a környezetet és mivel nem fogyaszt se benzint, se áramot, ezért abszolút pénztárcabarát. A fenti videóban erről beszélünk.

A Wikipedia szerint a 120dB(A) feletti zaj már fizikai fájdalmat okoz az embernek. A fűnyírók és a fűkaszák zajszintje általában 100 dB(A) körüliek, míg a zajszennyezés általában már 30 dB(A) felett pszichésen hat ránk. Nem csak a szomszédra, saját magunkra is! A suhanó fűnyírónak sem hangtalan, de össze nem hasonlítható a gépek hangjának erejével. Segítségével a fűnyírás csendháborítás nélkül elvégezhető!

Neked melyik fűnyíró vált be és miért? Hagyományos négykerekű? Vagy a fűkasza? Vagy kipróbáltad te is a suhanó fűnyírót? Ne félj hozzászólást írni! Nekünk és bárki másnak is hasznos lehet, amit írsz!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .