Amikor úgy érzed, hogy befogadott a természet

Természet

Végignézni azt, ahogyan egyik-másik élet megszületik, majd a természet szabályai szerint cseperedik fel, minden képzeletet felülmúl!

Számos filmet láthattunk már, amikben a kutatók egyike a dzsungelben tanulmányozza az állatokat és ha szükséges, kiáll értük az orvvadászokkal, vagy a tudománnyal szemben. A sivatag rabjai c. film teljesen más műfaj, de nagyon jól és reálisan mutatja be az emberek és az állatok közötti kapcsolatot. Ezek nagyon távoli történetek, a belváros társasházi rengetegében az embernek eszébe sem jut, hogy valaha ehhez hasonló élményben lesz része.

Lehet, hogy gorillákkal soha nem hoz össze a sors, (Soha ne mond, hogy soha!) de tucatnyi növényt láttunk már kibújni a földből, amik valamikor csak aprócska magok voltak, de a természettel karöltve felneveltük őket és jóízűen elfogyasztottuk a termését. Az élőlények felnevelése akkor is élmény, amikor növényről van szó és akkor is, amikor négylábúról.

Azt hittük, hogy színes az életünk, de a szivárvány sokkal több színből áll, mint amit az emberi szem lát. Miután Beigli kutyánk felment a csillagok közé, hallani sem akartunk másik kutyáról, hiszen nekünk ő a legragyogóbb csillagunk. Később vidéki életünket nem csak a kert növényei, de hol egyik, hol másik macska látogatása is bearanyozta.

A legfrissebb élményünk a videóban szereplő 5 négylábú cicaaprólék, akiknek úgy nézhettük végig a nevelését, hogy nem mi tettük azt. Vidéken az élet egészen másképp zajlik, mint a városban. Mi tiszteletben tartottuk azt, hogy nem mi voltunk itt előbb, ezért csendben figyeltük és figyeljük a természet működését most is. Városi előélettel ez megszámlálhatatlan csodával felér, ha képes vagy alkalmazkodni az új körülményekhez.

Amikor egy fáról lepottyant veréb fióka a kezedből repül el, amikor egy lefertőtlenített lábú kiscicát visszaadsz a mamájának, amikor egy mások által halálra ítélt tuja meghálálja a gondoskodást, úgy érzed, mintha a természet befogadna és ez leírhatatlan érzés. Az ember mindig ott rontja el, hogy birtokolni akarja a természetet, pont úgy, mint a fent említett filmben.

Neked volt hasonló élményed az állatokkal? Ha igen, kérjük meséld el nekünk! Olyan szép történetek ezek…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .