Az északi szél ihlette búzatánc

A búzatánc helyszíne

Sokfélék vagyunk, de alapvetően minden ember ugyanabból az anyagból van összegyúrva és a célunk mindig közös, csak nem tudunk róla. Ez pedig nem más, mint jól érezni magunkat a bőrünkben. Igen, búzatánc közben is! =D

Egy életen át keressük a boldogság kulcsát, holott a megoldás mindvégig ott van a szemünk előtt. Sajnos erről a legtöbb ember fejében egy nagyon ferde kép állt össze, a régi mondás tökéletesen leírja helyettünk azt a bölcsességet, amely ma is jellemzi az életünket: nem látjuk a fától az erdőt.

A boldogsághoz szükség van a pénzre, de nem olyan mértékben, mint amit a közhiedelem diktál. A pénz és a számok kicsinálják az embert, mert alapjai a megfeleléskényszernek. A pénzt mindenkinek meg kell teremtenie a létfenntartáshoz, de ma a hamburgerről és a jakuzziról gondoljuk azt, hogy szükséges a létfenntartáshoz.

„Megvan magában minden, csak egy kis őrültség hiányzik.
Különben mi értelme van az életnek?”

A három Oscar díjas Zorba, a görög c. filmben a főszereplő Alexis Zorbas (Anthony Quinn) híres mondatait sokszor sokan idézik, de a gyakorlatban a legtöbben nem merik bevállalni. Gyengébb napokon mindenkinek eszébe jutnak ezek a bölcs gondolatok, de a hétköznapokban sajnos a kereskedelemnél és/vagy a megfeleléskényszernél van a gyeplő.

Ész nélkül hajtassz, miközben elmegy melletted az életed, mint egy gyorsvonat. Soha nem szabadna elfelejtened, hogy a munka van értünk (és a családunkért) nem pedig fordítva. Ha pedig végképp úgy érzed, hogy minden olyan reménytelen és kilátástalan, akkor fogadd meg Zorba bölcs tanácsát:

„Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…”

1964, Alexis Zorbas (Anthony Quinn) híres mondata a Zorba, a görög c. filmből
A búzatábla mindenkit megihlet…

Kezdj el te is „táncolni” még ma, de ne úgy, ahogy mások fütyülnek! A te táncod a te lépéseidből állnak, amiket te irányítasz a te életedben! A mi táncunk a búzatánc. Már dolgozunk rajta, hogy legyen folytatás… =D

Biztos neked is van kedvenc filmed és kedvenc zenekarod. Írd meg nekünk kommentben a kedvenc idézetedet, vagy dalszöveg részletedet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .