Változatos reggeli: mini édenkert a müzlistálban

Változatos reggeli: müzli málnával

A müzli minden nap megújulhat, ha játszol az ízekkel! A változatos reggeli legegyszerűbb módja, ha magad készíted el a müzlid! Keverd ki a földi paradicsomot a saját müzlistáladban!

A müzli alapja a gabona és a tej. Ezt ízesítjük mindenféle gyümölccsel és a legkülönbözőbb megoldásokkal. A hangsúly ebben a cikkben a változatosságon van. Akár kukoricapelyhet, zabpelyhet, vagy épp csokigolyót borítasz a tejbe, ennél sokkal színesebb lehet a reggelid, ha friss gyümölcsöket is adsz hozzá!

Mini édenkert gyümölcsökből

Néhány hozzávalóból olyan változatos reggeli készülhet, mint amilyen egy színes virágos kert tele lédús gyümölccsel. A banán, a csokiöntet és a mogyoró szétválaszthatatlan egységet alkotnak egy müzlistálban, de a dió, a méz és az alma is említésre méltó. Az eper, a málna joghurt kíséretében szintén kihagyhatatlan, ezekhez az összeállításokhoz jöhet a gabona, az olajos magok, az édes fűszerek.

A müzlistálban saját kis édenkertet lehet létrehozni a szezonális gyümölcsökből (ez szükség esetén kiegészíthető a bolti gyümölcsökkel), valamint friss mentával, fahéjjal, levendulával, citrom-, vagy narancs reszelt héjával, stb.

Milyen a müzli növényi tejjel?

A klasszikus tej helyett folyadéknak joghurt, vagy növényi tej is használható. Növényi tejből már nagyon sokféle van, ezért érdemes átolvasni a termékleírást, mielőtt póruljársz vele. Kókuszosból pl. van cukrozott és cukor nélküli, ill. van ami rizstej, de kókusz ízesítésű. A listát még hosszan lehetne folytatni, a fenti videóban pl. egy kókuszos-gyümölcsös italt kóstoltunk meg.

Te hogyan képzeled el a földi paradicsomot egy müzlistálban? Melyik a kedvenc variációd? A csokis-mogyorós, vagy az epres-joghurtos verzió felé hajlasz inkább? …és ugye azért néha eszel bundáskenyeret is? =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .