Cica a kertben: amikor a cicák mászni tanulnak

Cica a kertben

A macska ragadozó állat. A saját szabályai szerint él és amíg be nem fogadja valaki, nem is fog megváltozni. Ha a cica a kertben, ill. a vadonban él, egy alomban akár öt kismacska is születhet!

Vidéken a legtöbb helyen vannak kóbor macskák, de nevezzük inkább úgy: szabadon, illetve vadon élő cicák. Ezek az állatok csak étteremként, vagy szállodaként tekintenek rád. El kell fogadni, hogy ők teljesen önálló életet élnek. Rágcsálókra, madarakra és rovarokra vadásznak, hogy élelemhez jussanak.

Nem negyven négyzetméteren élnek fűtött lakásban, mint a szobacicák, nincs plüss fekhelyük, és márkás macskaeledelt sem kapnak minden nap, ezért az ösztöneik szerint élnek és minden nap gyilkolnak a túlélésért. Egyáltalán nem hallgatnak rád, mint a lakásban tartott macska, ahogy egy vadlovat sem lehet megülni, ha nincs betörve. A cica a kertben egész másképp viselkedik, mint a négy fal között!

Gyorsan fejlődnek, kivéve a kis Gülükét. Sajnos ő már nincs köztünk. 🖤

A videóban szereplő tündéri kiscicák éppen a túlélésükhöz elengedhetetlen mászást tanulják. Először a gyümölcsfákon vettek leckéket, most pedig a szúnyoghálót fedezték fel maguknak. Akit kismacskákkal hoz össze a sors, ilyenekkel is számolnia kell. A mászáson kívül futkározni, ugrálni és vetődni is tanulnak, amit erőszeretettel végeznek a bokrokon, illetve kedvenc virágaid közelében.

Ugyanakkor pont ennek az ösztönös viselkedésnek köszönhetjük azt, hogy nincs egér a házban! Az egér elsősorban az élelmet keresi, de simán megrágja a bútort, vagy az elektromos vezetéket is, ha valahová befészkeli magát. Ha azonban vannak macskák a környéken, számukra az egér a táplálékuk fő forrása.

Ahol megjelennek a kiscicák, ott számolni kell a fentiekhez hasonló eseményekkel. Ha tetszik, ha nem, ők ilyenek. De nem akarnak neked ártani, szimplán felcseperednek. Ahelyett, hogy küzdenél velük, inkább kísérd figyelemmel te is a folyamatot, mert feledhetetlen élmény végignézni, amint néhány hét alatt felcseperednek a kiscicák!

A te macskád kinti vagy benti cica? Tört már borsot az orrod alá? Neki milyen furcsa szokásai vannak?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .