Gülüke és a kiscsoportosok | Jelenetek a cica óvodából

Gülü kiscica

Gülüke, a hobbitka nagyon törékeny kiscica. Olyan, mintha koraszülött lenne. Macskáknál van ilyen?! Szerencsére aktív, mert utánozza a többieket és próbál ő is beszállni a hancúrozásba, de gyakrabban megy be a házikóba, mint a többiek. Valószínűleg fázik odakint, a hűvös tavaszi, nyirkos időben.

A kicsik érkezésekor ketten a ládika két sarkában pihentek, a polifoam és a szivacs között. Nem értették, azt hittük, csak odaügyetlenkedték magukat, de nem! Valószínűleg ott van a legmelegebb odabenn. Egyik alkalommal egy hosszantartó játék után a szőrcsomók elfáradtak és bebújtak a házikóba. Gülüke bement az egyik ilyen sarokba és a többiek köré és rákucorodtak. Tüneményes volt, ahogy óvták őt.

Az állatvilágban mindenki összetart, ha baj van. A cicaházikó sokszor emlegetett felmenőjében, a kartondobozból készült cicaházban a legkeményebb hidegekben többen is összebújtak a kóbor macskák, még azok is, akik egyébként verekedni szoktak. Az állatvilágban ez az összetartás a túlélésért példaértékű. Mi sem vagyunk mások, csak mi nem kerülünk ilyen helyzetbe! Amikor igazán baj van, az ember is segítőkész! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .